DE CRISPIJN
SCROLL DOWN

ADRES

Crispijnstraat 74, 76 – 82, 88 – 96, 98 en 100

WERKZAAMHEDEN

Ontwikkeling, renovatie, verkoop

PERIODE

2014-2019

PROJECT

In de gezellige, trendy en opkomende wijk Zeeheldenkwartier in Den Haag ligt de Crispijnstraat. In deze straat verschenen, onder de naam De Crispijn, 13 herenhuizen. De Crispijn verrijst op de plek van de oude schoenmakersvakschool. Met de komst van deze school naar de Groen van Prinstererstraat in 1921 werd de straat later omgedoopt tot de Crispijnstraat. C(h)rispijn was namelijk de beschermheilige van schoenmakers en leerlooiers.

OMSCHRIJVING

Zoals je bij herenhuizen mag verwachten, hebben deze riante woningen maar liefst vijf slaapkamers, een luxe keuken en badkamer, een inpandige garage, alle ruimte voor een kantoor of praktijk aan huis. Er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit en afwerking van de woningen. Zo geven de hoge plafonds van maar liefst 2.90 meter en de houten binnendeuren de woningen van binnen ook de grandeur van het Zeeheldenkwartier mee.

MEERWAARDE

Elke woning heeft z’n eigen subtiele variatie in metselwerk, maar het gehele blok is toch één geheel. Herkenbaar en tóch eigen. Extra bijzonder aan de Crispijn is dat de woningen midden in de stad staan en alsnog ieder een tuin heeft op de eerste etage. Uniek in Den Haag!

PARTNERS

Nelisse Makelaars, Frisia Makelaars, Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling, EH-architects en MASC Company.